For en stund tilbake valgte vi å ta HomeSeer inn i vår portefølje av gateway og styringssystem. Etter litt testing og mange timer med lesing av forum og bruker vurderinger, fann vi att HomeSeer var verdt en nærmere kikk. Vi vil med dette kort dele litt våre inntrykk sammenlignet med andre smarthus sentraler.

Vi starter med det vi liker godt:

  • Ytelse. Vi ble overrasket over hvor raskt den kjører scener eller event som det heter i HomeSeer. Selv på Hometroller Zee S2 som er innstegs modellen så går det svært raskt sammenlignet med andre.
  • Event eller scenebygging. Skal du ha et smarthus der du baserer deg på at ting skal gå av seg selv så har HomeSeer en avansert event bygger. Selv mer avanserte If This Then That med logiske Og/Eller betingelser ligger der ut av boksen.
  • Backup og fjernsupport. Det er glimrende for oss som drifter anlegg for kunder med serviceavtale at det er mulighet for å kunne ta fjernstyrt backup og ha egen service tilgang om kunde ønsker det. Når vi gjør oppgraderinger og endringer via fjernstyring kan vi samtidig alltid ta backup før og etter. Dette fungerer svært bra med HomeSeer og er en trygghet for oss og kunder.
  • Driftsikkerhet. Dette funker, bank i bordet…. Så langt virker HomeTroller og HomeSeer svært driftsikkert. Nå skal det legges til at både VeraPlus og Fibaro HC2 også kjører meget bra med nåværende Firmware, men de har hatt noen runder tidligere med feil som har skapt frustrasjon i ulike forum.
  • Kompatibilitet. Du kan koble HomeSeer til det meste. Plugger du til radiosendere, så kan du bruke de fleste protokoller, unntaket er gjerne ZigBee men den skal komme i starten av 2017. Den har allerede støtte for IFTTT, Amazon Echo og en hel rekke andre ting: http://www.homeseer.com/compatible-products.html
  • Mulighet for stemmestyring. Det å koble HomeSeer til Amazon Echo og styre huset ditt med Alexa gir en ekstra dimensjon på smarthuset. Det må tilpasses Engelsk språk på enheter, men dette vil være med å gjøre smarthus til noe alle vil ha. Vi gleder oss til dette kommer ordentlig på norsk. Her er også Google Home og Apple godt igang.

 

HomeSeer AlexaIFTTT

 

Så hva er mindre bra?

  • Det er ikke et styrings system for hvermannsen. Det går litt tid å få oversikt og komme ordentlig igang, selv om en har jobbet med dette før. Her er det vesentlig enklere med for eksempel Fibaro og Vera. Ønsker du å sette opp alt selv uten å kunne så mye om programmering er FutureHome, Samsung Smarthings, Vera og Fibaro bedre alternativ.
  • HomeSeer er nok ikke de som har brukt mest penger i markedsavdelingen sin på designutvikling. De har en enkel app som lar deg styre lys, varme, dør, alarm osv. Denne gjør jobben og følger med gratis. Vil du ha nettbrett på veggen i huset kan du eventuelt bruke en av våre favoritter ImperiHome for å kontrollere ditt HomeSeer smarthus. Er du veldig avansert kan du kjøpe HSTouch eller HomeSeer Pro og designe selv basert på ønsket skjermoppløsning og utseende.
  • Litt forvirrende for nye kunder å skjønne konseptet med PRO versjon kontra vanlig, plugin, priser, Linux eller Windows osv. Et tips der kan være å kikke på Hjemmeautomasjon.no og HomeSeer skolen. Meget bra side med mange gode tips.

HomeSeerAPP

Vi kommer også straks med en side som viser et HomeSeer smarthus oppsett som vi har satt opp for kunde. Det vil også dukke opp litt videosnutter på vår Facebook side med bruk av HomeSeer og talestyring, så følg med.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar