Avanserte sensorer og selvsjekk

Med en smart røykvarsler trenger du ikke huske på å sjekke batteriene eller funksjonsteste røykvarsleren din hver 2. måned slik som er anbefalt – den gjør det selv. Det er mange fordeler med å gå over til smarte røykvarslere, i tillegg til å kunne utføre funksjons- og batteritester på seg selv, så kan de også fortelle deg med varsel på mobil og via tale hvor faren er og hva slags fare det er snakk om. Et av produktene på markedet og vår anbefaling er Google Nest Protect, en markedsledende røykvarsler med funksjoner de andre drømmer om. Varsleren har et delt spekter som oppdager både ulme- og rasktbrennende brann, i tillegg skiller den damp fra røyk og varsler om karbonmonoksid nivået er for høyt. Google Nest Protect sender varsel direkte til mobiltelefon, der får du også statusrapportering når det er utført selvsjekk eller om batteriet er lavt. Røykvarsleren kan skrus av med mobilen, så man slipper å stå med kjøkkenhåndkle.

Ledelys, tale- og mobilvarsel

Det kan opprettes familiekontoer og separate brukere slik at alle får varsel på telefon dersom noe er viktig, og alle kan skru av varslingen dersom faren er over. Google Nest Protect har også et innebygd ledelys som gir deg nattlys om du passerer på natten, lysstyrken styrer du selv i appen – og funksjonen kan skrus av om man ikke ønsker den. Men viktigst av alt er sikkerheten i en smart røykvarsler; dersom man har flere enheter vil alle varsle dersom det er fare, og de forteller hvilken fare og hvor faren befinner seg. Selve installasjonen gjør man raskt og enkelt via telefon. Mobilvarsel krever fungerende internett og wifi. Google Nest Protect finnes i to modeller, en på batteri og en med fast strømtilkobling og reservebatteri, hvorav sistnevnte oppfyller kravene i TEK17.

Økt sikkerhet

Google Nest Protect har også støtte for de skybaserte tjenestene Netvibes og IFTTT. Dette gjør at om en Nest branndetektor varsler om fare vil du kunne knytte dette til ditt smarthussystem som igjen kan gjøre tiltak som å varsle, skru av utsatte strømkurser som koketopp og tørketrommel, slå på lys og åpne ytterdøren. Dette er tjenester som kan hindre et branntilløp og øker tryggheten betydelig. Smart røykvarsler er en naturlig del i et smarthus og bør integreres i systemet for økt sikkerhet.

 

 • Todelt spekter, ulme- og rasktbrennende brann
 • Karbonmonoksidsensor
 • Skiller damp fra røyk
 • Varseler med tale og lys
 • Varsler hvilket rom faren er oppdaget
 • Ledelys / nattlys
 • Kan slås av med telefon
 • Selvsjekk på sensorer og batteri
 • Statusoppdatering på telefon
 • Ingen piping, mobilvarsel
 • Mobilvarsel*

*Krever fungerende internett og wifi

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar