ID Lock har mulighet til å bli fjernstyrt gjennom Z-Wave. Dette blir gjort ved å erstatte databrikken for fjernkontroll i bytte mot en ny Z-Wave databrikke. Ved å benytte Z-Wave vil du nå flytte fjernstyring og kontroll av ID-Lock over til ditt smarthus system. I tillegg til å kunne fjernstyre låsen fra mobil vil du også få et utvidet bruksområde for ID-Lock.  Den vil sannsynligvis bli en vesentlig brikke i ditt smarthus.

Steg 1: Fjerne fjernkontroll databrikke

Fjern dekselet på innsiden av døren. Her vil du se batteriene og databrikken dersom den er installert. Pass på at alle batteriene er tatt ut før du forsetter. Dersom du ikke har en brikke installert fra før kan du gå videre til steg to. For å ta ut den eksisterende databrikken hold brikken forsiktig på begge sider og dra til deg. Vær oppmerksom på at kontaktene er på venstre side av brikken og disse bør helst ikke bøyes.

IMG_6688

Steg 2: Sette inn ny Z-Wave brikke

For å sette inn den nye brikken er det bare å dytte den inn. Pass på at den er helt inne ved å trykke litt ekstra på venstre side av brikken. Når den er på plass sett tilbake alle batteriene som vist i ID Lock manualen.

IMG_6686

Steg 3: Pare ID Lock mot smarthus sentral

Sett sentralen i paring modus. (Se hvordan i Vera, Fibaro og HomeSeer) Før tiden er utløpt på paringen må du fullføre resten av dette steget.

Hold døren i åpen posisjon og hold inne lås knappen på innersiden av døren i fem sekunder til displayet lyser opp på utsiden.

Når displayet er aktivt trykk en gang på tallet 8 som vist under. Dette vil sette låsen inn i paring modus og vil finne smarthus sentralen. Dersom tiden løper ut og låsen ikke er paret inn i tide kan du prøve på nytt ved å repetere dette steget.

IMG_6692_2