Denne guiden viser hvordan man legger til en Z-Wave enhet på våre mest populære sentraler. Velg din type sentral under for å se en forklaring. Dersom du har spørsmål eller noe annet du lurer på, ta gjerne kontakt med oss på epost eller tlf.

Kontakt informasjon

INTIN AS support – support@intin.no

Fibaro

For å legge til en enhet i Fibaro må du først logge inn på sentralen. Dette kan gjøres enten gjennom adressen home.fibaro.com eller lokal IP adresse. Når du er logget inn vil du se et oversikts bilde over ditt smarthus. For å legge til en ny enhet må du navigere til «Devices» i menyen i topppen markert med rødt på bildet under.

Fibaro overview mark

Inne på Devices vil du se en full oversikt over alle dine enheter i Z-Wave nettverket, på menyen til venstre vil det stå «Add or remove device». Trykk på denne knappen markert med rødt i bildet under.

Oversikt devices mark

Her vil du se en ny meny der du har valg for å legge til en ny enhet til ditt smarthus. Du vil også ha mulighet for å legge inn hvor lengde sentralen skal holde seg i paring modus. Samt noen sjekkbokser for mer avanserte valg. Vi anbefaler å holde disse innstillingene som de er avbildet under. Dersom du følger en annen INTIN guide der vi anbefaler å krysse av noen av boksene bør dette gjøres.

Et eksempel er dørlåser der du må velge «Add in security mode». Det er også andre produkter som krever at du parer dem i sikkermodus, og vil dermed ikke fungere om de er paret inn uten. Det kan også være produkter som har begrensinger på assosiering når de er paret inn i feil modus.

For å forsette trykk på «Add» knappen som markert i rødt i bildet under.

Add device Fibaro

Når du har startet paringen vil det dukke opp et vindu som teller ned, som vist på bildet under. Dette betyr at Fibaro sentralen er i paring modus. Dermed kan du trykke på Z-Wave enheten du vil legge til for å pare denne inn. Se brukermanualen som fulgte produktet, eller en av våre brukerveiledninger.

Adding device

Når du har satt enheten i paringsmodus vil du se at nedtelling vinduet har endret seg, og det vil dukke opp en del tekst i loggvinduet under. Dette er normalt, og det betyr at enheten blir paret inn i ditt smarthus.

Dersom du ikke lenger ser boksen fordi nedtellingen har utløpt kan du starte en ny nedtelling. Det gjør du ved å trykke på «Add» en gang til. Vi anbefaler å holde enheten du vil legge til ca 1 meter fra sentralen dersom dette er mulig. Skulle Fibaro sentralen starte inkludering umiddelbart etter du trykker «Add» og før du har trykket på enheten du vil inkludere, kan det være lurt å tømme nettleseren sin cache(mellomlager) eller bytte nettleser

Assosiering device

Når konfigureringsvinduet forsvinner er enheten du paret inn kommet inn i systemet. Dersom du navigerer til «Devices» i menyen i toppen og går helt nederst på siden vil du se de nye enhetene under «Unassigned» rommet. Dette er et standard rom som Fibaro legger alle dine nye enheter til. Noen produkter kan du få opp flere knapper eller sensorer, men alle disse hører til samme fysiske enhet.

I vårt tilfelle har vi lagt til en Fibaro WallPlug. Denne har bare av/på funksjon og viser strømforbruk. Dersom du trykker på skiftenøkkel ikonet på en enhet (som vist på bildet under) kan du endre på innstillinger. Disse innstillingene kan være navn på enhet, hvilket rom den hører til, eller mer avanserte innstillinger som assosiering.nye enheter

Vera

For å legge til en enhet i Vera må du først logge inn på sentralen. Dette kan gjøres enten gjennom adressen home.getvera.com eller lokal IP adresse. Når du er logget inn vil du se et oversikts bilde over ditt smarthus. For å legge til en ny enhet må du navigere til «Devices» på venstre side, også markert med rødt på bildet under.Oversikt mrk

Her vil du se en oversikt over alle dine devices. For å legge til en ny enhet, trykk på «Add Device» knappen markert med rødt på bildet under.
Devices mrk

Her vil du få opp det første steget med å legge til en ny enhet. Vi anbefaler bare å bruke valget «Generic Z-Wave device». Dette er fordi Vera finner automatisk ut dersom produktet du forsøker har en tilpasset mal.
Device type mrk

På steg 2 får du opp informasjon om å gjøre enheten din klar til å bli paret inn. Når du har trykket «Next» et par ganger vil sentralen gå inn i paring modus for ett minutt.

Step 2

Når du ser en blå status bar i toppen av siden der det står «Add/Remove: Add new devices now..» betyr det at sentralen i paring modus. Du vil også se en nedtelling på siden, og du må aktivere paring på den nye enheten før tiden løper ut. Se hvordan i produktmanualen, let etter ord som «include, add, pair».

Step 3 adding

Om tiden løper ut under paringen kan du trykke på «Retry». Vi annbefaler å prøve «Try adding it again» for å starte en ny nedtelling som steget ovenfor til du får lagt til enheten.

Når enheten er oppdaget vil du gå videre til det tredje steget. Her kan du lage et navn på enheten og samtidig tildele den et rom hvor den hører hjemme. Til slutt trykker du på «Finish». Enheten du har lagt til vil nå dukke opp på kategorien «Devices» i menyen til venstre.

Device detected

HomeSeer

For å legge til en enhet i HomeSeer må du først logge inn på sentralen. Dette kan gjøres enten gjennom adressen myhs.homeseer.com eller lokal IP adresse som du finner på find.homeseer.com. Når du er logget inn vil du se et oversikts bilde over ditt smarthus.

Oversikt

For å gjøre endringer på Z-Wave og legge til en ny enhet navigerer du til «PLUG-INS->Z-Wave->Controller Management» som vist på bildet under.oversikt meny

Her vil du se en oversikt over dine Z-Wave nettverk. Trykk på den gule knappen markert i rødt på bildet under.

Når seksjonen er utvidet vil du se et nytt felt som heter «Actions». Her kan du styre funksjoner på Z-Wave, for eksempel inkludering, ekskludering eller optimalisering av Z-Wave nettverket. Z-Wave info actions mrk Velg feltet «Add/Include a Node» og en ny dialogboks vil dukke opp under. Include start mrk

Når du trykker på knappen «START» vil sentralen gå inn i paring modus. For å legge til din enhet trykk på start knappen i sentralen, og sett din enhet inn i paring modus. Sentralen vil forsette å lete etter noe å legge til til du trykker på «ABORT» eller ca 2 minutter har utløpt. Dersom du ikke rekker å sette enheten i paring modus i tide kan du starte inkluderingen på nytt ved å velge det i «Actions» feltet.

Inntil sentralen detekterer enheten din vil den si «Activate the ‘Add to Network’ function of the device..». Når enheten er oppdaget vil det dukke opp mye tekst som bildet under. Dette er normalt, og sentralen henter inn informasjon på hvilket produkt som blir lagt til.

OBS: Pass på at du ikke går til noen annen side før det står «Finished.» i slutten av det grønne tekstfeltet. Dette er for at sentralen kunne konfigurere enheten riktig, og opprette element på brukergrensesnittet.

Include start 3

Når enheten er ferdig lagt til av sentralen kan du trykke på «Home». Her vil du se noen nye linjer utifra hva du har lagt til smarthus sentralen. I vårt tilfelle har vi lagt til en ID Lock. Oversikt med enhet