Denne guiden viser hvordan man legger til en Z-Wave enhet på våre mest populære sentraler. Velg din type sentral under for å se en forklaring. Dersom du har spørsmål eller noe annet du lurer på, ta gjerne kontakt med oss på epost eller tlf.

Kontakt informasjon

INTIN AS support – support@intin.no

For å legge til en enhet i Fibaro må du først logge inn på sentralen. Dette kan gjøres enten gjennom adressen home.fibaro.com eller lokal IP adresse. Når du er logget inn vil du se et oversikts bilde over ditt smarthus. For å legge til en ny enhet må du navigere til «Devices» i menyen i topppen markert med rødt på bildet under.

Fibaro overview mark

Inne på Devices vil du se en full oversikt over alle dine enheter i Z-Wave nettverket, på menyen til venstre vil det stå «Add or remove device». Trykk på denne knappen markert med rødt i bildet under.

Oversikt devices mark

Her vil du se en ny meny der du har valg for å legge til en ny enhet til ditt smarthus. Du vil også ha mulighet for å legge inn hvor lengde sentralen skal holde seg i paring modus. Samt noen sjekkbokser for mer avanserte valg. Vi anbefaler å holde disse innstillingene som de er avbildet under. Dersom du følger en annen INTIN guide der vi anbefaler å krysse av noen av boksene bør dette gjøres.

Et eksempel er dørlåser der du må velge «Add in security mode». Det er også andre produkter som krever at du parer dem i sikkermodus, og vil dermed ikke fungere om de er paret inn uten. Det kan også være produkter som har begrensinger på assosiering når de er paret inn i feil modus.

For å forsette trykk på «Add» knappen som markert i rødt i bildet under.

Add device Fibaro

Når du har startet paringen vil det dukke opp et vindu som teller ned, som vist på bildet under. Dette betyr at Fibaro sentralen er i paring modus. Dermed kan du trykke på Z-Wave enheten du vil legge til for å pare denne inn. Se brukermanualen som fulgte produktet, eller en av våre brukerveiledninger.

Adding device

Når du har satt enheten i paringsmodus vil du se at nedtelling vinduet har endret seg, og det vil dukke opp en del tekst i loggvinduet under. Dette er normalt, og det betyr at enheten blir paret inn i ditt smarthus.

Dersom du ikke lenger ser boksen fordi nedtellingen har utløpt kan du starte en ny nedtelling. Det gjør du ved å trykke på «Add» en gang til. Vi anbefaler å holde enheten du vil legge til ca 1 meter fra sentralen dersom dette er mulig. Skulle Fibaro sentralen starte inkludering umiddelbart etter du trykker «Add» og før du har trykket på enheten du vil inkludere, kan det være lurt å tømme nettleseren sin cache(mellomlager) eller bytte nettleser

Assosiering device

Når konfigureringsvinduet forsvinner er enheten du paret inn kommet inn i systemet. Dersom du navigerer til «Devices» i menyen i toppen og går helt nederst på siden vil du se de nye enhetene under «Unassigned» rommet. Dette er et standard rom som Fibaro legger alle dine nye enheter til. Noen produkter kan du få opp flere knapper eller sensorer, men alle disse hører til samme fysiske enhet.

I vårt tilfelle har vi lagt til en Fibaro WallPlug. Denne har bare av/på funksjon og viser strømforbruk. Dersom du trykker på skiftenøkkel ikonet på en enhet (som vist på bildet under) kan du endre på innstillinger. Disse innstillingene kan være navn på enhet, hvilket rom den hører til, eller mer avanserte innstillinger som assosiering.nye enheter