Smarthus og teknologi

Det er forventet en vesentlig økning i andel nye boliger som blir bygget med en eller annen form for smarthus teknologi. Teknologien blir etterhvert både billigere og bedre. Store aktører som Samsung, Google og Apple er også på full fart inn i denne kategorien. Uheldigvis så er det ikke bare en standard å forholde seg til, men forbrukerene må velge mellom et mangfold av ulike teknologier og leverandører. Z-Wave, ZigBee, Blutooth low energy, Thread, WiFi HaLow for å nevne noen. Noen er på markedet idag og andre er gjerne noen år frem i tid før en har et godt produktutvalg. Samsung Smartthings og Vera har valgt å legge inn Z-Wave og Zigbee som har flest produkter på markedet i dag i sine nye gatewayer. I tillegg er det også støtte for Bluetooth LE. Samsung legger også inn smarthus funksjonalitet i sine 2016 modeller av SUHD TV.

Strømstyring og strømsparing

Nettselskapene i Soria samarbeidet har nettopp inngått en kontrakt verdt 1,4 mrd NOK for automatisk strømmåling, AMS, i over 700.000 norske boliger. Vi tror at om få år så vil strømprisene variere alt etter når på døgnet vi som forbrukere bruker strømmen. Da kan du spare penger ved å tidsstyre ladingen til Elbilen eller varmekolben til varmtvannsberederen. Du kan til og med la din strømleverandør overta styringen mot en lavere strømregning.

Stor økning i antall smarte hjem

Det som er sikkert er at andel nye hus som har smarthusteknologi vil se en kraftig økning. Det samme vil også gjelde ved rehabilitering av leiligheter og boliger. Et eksempel er forventet økning i antall Smarte hjem i Storbritannia fra 0,2 millioner i 2015 til 1,5 millioner i 2020. Kilde

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar